e-Invoicing

 

 

 

Vervang papieren facturen door elektronische invoices. Ontdek alle mogelijkheden voor wettelijk conforme inkoop- en verkoopfacturen.

 

 

Met Comarch e-invoicing kan u alle factuurgerelateerde workflows van zowel elektronische als papieren facturen in één geïntegreerde suite op een kostenbesparende manier verwerken. Dankzij onze meertalige klantendienst en onze interoperabiliteit met internationale leveranciers wordt alle elektronische communicatie met uw leveranciers/klanten verzameld op één plaats. De inhoud van de factuur wordt gevalideerd en het format wordt op de juiste manier geconverteerd. Het verzendproces is beveiligd, en u kan steeds alle gedetailleerde informatie over de status van een factuur raadplegen. Bovendien kunt u uw AP-factuurproces volledig stroomlijnen en automatiseren. Comarch e-invoicing - verbeter de kwaliteit van de AP-/AR-processen binnen uw bedrijf.

Voordelen e-invoicing

 • Mogelijkheid tot e-invoicing met elk van uw partners
 • Automatisering van het factuurproces
 • Kostenbesparend
 • Snellere gegevensflow - snellere betaling
 • Foutenmarge kleiner
 • Bespaar op sources (zoals systemen voor gegevensinvoer)
 • Mogelijkheid om gearchiveerde facturen snel te raadplegen
 • Milieuvriendelijke oplossing

benefits

Functionaliteiten

VERWERKING VAN HANDELSVORDERINGEN EN HANDELSSCHULDEN (AP/AR)

Totaaloplossing voor uw facturatie; optimalisatie van de processen voor uw handelsvorderingen en -schulden.

EIGENHANDIGE FACTURATIE

Eenvoudigere facturatie en betere samenwerking met uw vaste, vertrouwde partners.

ELEKTRONISCHE HANDTEKENING

Ondersteuning voor elektronische handtekeningtechnologie. Ondertekende facturen worden per e-mail of via het portaal bezorgd, inclusief ondertekenen namens de klant.

E-ARCHIEF

Archief dat op een veilige en wettelijke manier snelle toegang tot documenten voor geautoriseerde gebruikers levert.

FORMATCONVERSIE

Conversie van een factuurformat (bijvoorbeeld XML) naar de formats van uw partners (bv. EDIFACT, XML, IDOC, VDA, PDF of papieren facturen).

VALIDATIE

Specifieke validatieregels voor het beperken van het aantal incorrecte documenten, vaak toegepast bij facturen (inclusief controle van het netto-/brutobedrag).

WORKFLOWS

Volledige ondersteuning voor de verwerking van documenten in bedrijven en zakelijke relaties. Beheer van processen op verschillende gebieden.

MULTICHANNEL

Verschillende distributiekanalen voor ontvangers (bv. integratie, portaal, web-EDI, e-mail en post)

e-invoicing

Global Legal Compliance

Enkele van de meest uitdagende aspecten waar u als bedrijf mee te maken krijgt, zijn elektronische facturatie en de naleving van de regels omtrent btw. Deze oplossing biedt ondersteuning voor het voldoen aan de wettelijke vereisten, zoals integriteit van de inhoud, authenticiteit van herkomst, leesbaarheidsverzekering, bescherming van gevoelige informatie en archivering van facturen voor de wettelijk vereiste periode (beleid betreffende gegevensbewaring). Comarch werkt samen met TrustWeaver, die garant staat voor de naleving van de regelgeving in meer dan 60 landen.

Comarch e-invoicing biedt wettelijk conforme elektronische archivering aan voor de vereiste retentieperiode voor zowel handelsvorderingen als -schulden.

Comarch werkt samen met de Europese E-Invoicing Service Providers Association (EESPA).

Multichannel/OCR

Comarch biedt een end-to-end oplossing aan voor facturatie om het proces van uw handelsvorderingen en -schulden te optimaliseren.
Voor handelsvorderingen biedt Comarch de mogelijkheid om uw elektronische facturen te versturen. Zodra een factuur wordt gevalideerd, kan het platform uw indeling converteren naar andere formats die door uw klanten worden vereist, en kan het platform de facturen aan uw klanten bezorgen via verschillende kanalen - integratie (bijv. AS2, SFTP, FTP/VPN, OFTP2), Web-EDI, klantenportaal of e- mail. Daarnaast kan Comarch de factuur namens uw bedrijf elektronisch ondertekenen.

Voor handelsschulden kan u met onze oplossing uw facturen in verschillende formats en van verschillende kanalen ontvangen, deze valideren en in een gemeenschappelijk format opslaan (inclusief OCR). Het gebruik van de OCR-engine zorgt voor een merkbare tijdsbesparing bij de indexering van de facturen. Dankzij de geavanceerde algoritmen hoeft u zich geen zorgen te maken over de verschillende lay-outs van facturen. In de oplossing kan u gecombineerde modellen scannen (branches en HQ), indexeren in domeinsystemen, en barcodes, 2D-codes en QR-mechanismen gebruiken.

Gegevensuitwisseling

Comarch biedt managed services aan voor de snelle en veilige overdracht van uw facturen. De oplossing wordt volledig afgestemd op de behoeften van uw bedrijf, afhankelijk van de technologische vooruitgang en het aantal documenten. Wij bieden enkele functionaliteiten aan om de communicatie met uw business partners zo vlot mogelijk te laten verlopen: datavalidatie, datatransmissie, routing, conversie, tracking en rapportering.

Ontdek meer

3-Way Match

De bedoeling van 3-way matching is te vermijden dat u incorrecte of frauduleuze facturen betaalt. "Match" verwijst naar de vergelijking van de hoeveelheden, de prijs per eenheid, de termijnen enz. die op de leveranciersfactuur staan, met die van de bestelbon en met de effectief geleverde goederen.
Nadat de leveranciersfactuur wordt gevalideerd met behulp van het 3-way matching principe, kan deze verder worden verwerkt voor betaling.
3-way matching is een belangrijke stap in het beschermen van de activa van u als organisatie.

e-Archief

Comarch e-invoicing bewaart uw documenten voor de verplichte periode. Via de webapplicatie kan u al uw facturen raadplegen. De enige voorwaarde is een geactiveerde internetverbinding. Intuïtieve zoekcriteria, geschiedenis van de bewerkingen van een document, gemakkelijk leesbare en afdrukbare versies en een gebruikersbeheerprogramma zijn slechts enkele van de beschikbare functionaliteiten.


Portaal voor e-invoicing

Comarch creëerde een intuïtief en gebruiksvriendelijk webportaal voor de leveranciers of klanten van uw klant. Zo kunnen zij op korte tijd volledig overschakelen op elektronische facturatie. Het portaal verzekert:

 • Een gemakkelijk en snel on-boardingproces
 • Zelfvoorzienende functionaliteiten (bv. technische configuratie en mapping testing)
 • Intuïtieve creatie van documenten of uploaden van bijlagen
 • De mogelijkheid om documenten snel te doorzoeken
 • De mogelijkheid om meldingen van cruciale gebeurtenissen te ontvangen
 • Geavanceerd gebruikersbeheer
 • KPI-rapportering

Managed Services

On-Boarding

Comarch biedt reeds vele jaren on-boardingdiensten (ook on site) voor de elektronische communicatie tussen klanten en hun internationale partners.

Service Desk

Bij Comarch Service Desk handhaven we de hoogste kwaliteitsnormen, zodat we onze klanten uitgebreide en betrouwbare ondersteuning kunnen bieden.

Projectmanagement

Een gespecialiseerd team van Comarch-experts is verantwoordelijk voor het aanpassen en personaliseren van de software. Comarch wil zo goed mogelijk voldoen aan uw eisen en behoeften, door het project tijdig te implementeren en contact te houden met alle betrokkenen van het project.

Paper Documents Management

Comarch biedt samen met zijn vertrouwde partners uitgebreide diensten aan voor het verwerken van papieren documenten, zoals de scanvoorbereiding, het scannen, indexeren en archiveren van originelen en de logistiek.

Contact Center

De Comarch-oplossing ondersteunt het beheer van klantrelaties en de communicatie binnen de organisatie.

Integratie

Deze integratie wordt gebouwd op een gevestigde verbinding (bijvoorbeeld Comarch ERP of SAP) en gedefinieerde integratiemechanismen. Comarch ondersteunt de integratie van verschillende systemen binnen een bedrijf (bv. ERP, WMS, TMS, CRM, EDI en ECM).

Klanten

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.