Modules

Front-end voor adviseurs

Deze module consolideert het volledige vermogen van de klant door informatie uit interne en externe bronnen samen te voegen en creëert zodoende een grondig overzicht wat een startpunt vormt voor elke interactie tussen klant en adviseur. Het adviesproces is gebaseerd op de analyse van de financiële situatie van de klant en zijn beleggingsbehoeften, gekoppeld met de beoordeling van zijn risicobereidheid. Optimale aanbevelingen voor de specifieke klantensituatie en doelen worden dan gegenereerd.

Het proces van individuele portefeuillevorming wordt gecontroleerd in termen van product geschiktheid, toepasbaarheid en andere zakelijke grenzen. Het gehele proces wordt ook gedocumenteerd en gearchiveerd, zowel voor interne auditdoeleinden alsook voor klant- of regelgevende rapportagebehoeften.

De extra functionaliteit met betrekking tot management rapportage geeft inzicht in de algemene bedrijfsgroei, structuur en activiteit, zodat leidinggevenden de zaken kunnen overzien en de juiste strategie vormen voor verschillende business units.

Brede mogelijkheden van het systeem en procesconfiguraties maken een toegewijde installatie mogelijk voor verschillende bedrijfslijnen en klantsegmenten, evenals flexibel beheer van bedrijfsobjecten en inhoud.

Klantrapportage, prestaties en risicoanalyse

De analytische en rapportage module ondersteunt financiële instellingen met een krachtige motor die verantwoordelijk is voor diverse prestatie- en risicoanalyses. De berekeningen verschaffen relatie- en portefeuillebeheerders met relevante informatie die weergegeven wordt in de front-end module voor adviseurs en de module voor portefeuillebeheer. De tool verrijkt ook de front-end module voor klanten met geschikte data en berekeningsresultaten, waardoor klanten betekenisvolle portefeuille rapportage en andere beleggingsinzichten verkrijgen.

Bedrijfsgebruikers profiteren van flexibele analyses en rapportageschema´s die individuele opstellingen voor verschillende ontvangers mogelijk maakt. Deze houden rekening met verschillende niveaus van details, granulariteit en analyse van gegevens. De module is geïntegreerd met meerdere externe gegevensbronnen (bijv. markt data providers) en ondersteund door data quality management, waardoor de bovengenoemde processen zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk gebeuren.

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.

Portefeuillebeheer

De module portefeuillebeheer ondersteunt portefeuillebeheerders die individuele klantenportefeuilles beheren. Het automatiseert en versnelt beleggingsprocessen, van het ordermanagement tot de settlement, waaronder pre-trade en post-trade compliance, portfolio modellering en rebalancing, en meer. Het maakt het mogelijk om afzonderlijke dashboards te creëren in de vorm van analytische pagina´s die een gedetailleerd overzicht en monitoring van elk van de beheerde portefeuilles afzonderlijk mogelijk maken.

De oplossing levert informatie over de beheerde activa en de cash flow vooruitzichten, ondersteund door een brede integratie met marktgegevensleveranciers (bijvoorbeeld SIX Financial Information, Thomson Reuters). De front-office en middle-office functionaliteit wordt aangevuld met back-office functies gericht op boekhouding en waardering. Dit zorgt voor het verwerken van het end-to-end beleggingsproces binnen één pakket.

Front-end voor klanten

Deze omni-channel module is een AI-gedreven beleggingsadviesoplossing die de klant een overzicht biedt van hun huidig vermogen, portefeuilleprestaties en marktnieuws.

Afhankelijk van de context kan het automatisch op verschillende apparaten draaien: van smartphones en desktops tot VR-brillen en computer eenheden in een auto. Zo kunnen financiële instellingen hun digitale klanten naadloos begeleiden naar financiële gezondheid op de meest comfortabele manier voor de klant.

De oplossing verruimt automatisch aangepaste portefeuillewaarschuwingen, productaanbevelingen of ideeën voor beleggingen op basis van marktsentiment en klantvoorkeuren of online activiteiten die via toegewijde apps worden gevolgd. Het dient als:

  • Virtuele beleggingsassistent die klanten adviseert om optimaal gebruik te maken van hun activa door middel van stem en zicht
  • Betrouwbare metgezel die de persoonlijke, financiële, gedrags- en risicoprofielen van de klant kent. Die deze niet alleen kan aanpassen aan verschillende behoeften en doelstellingen maar ook op hen kan anticiperen 
  • Robo-adviseur ter ondersteuning van vermogensbeheerders en hun klanten met adaptief beleggingsvoorstel (aanbevelingen, levenscyclus activatoewijzing , marktsignalen, marktsentiment)
  • Chat bot die gebruik maakt van natuurlijke taalverwerking of data visualisatie om met klanten te communiceren op eender welk moment

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.