Over de samenwerking met ING België

Comarch, de wereldwijde IT-leverancier van cutting-edge, zakelijke ICT-oplossingen voor financiële instellingen, staat bekend voor het maximaliseren van de winstgevendheid van haar klanten door het optimaliseren van hun operationele- en bedrijfsprocessen. België’s eerste directe universele bank ING België is momenteel bezig met een strategisch programma omtrent de implementatie van een nieuw model voor credit process management. Om dit proces te automatiseren koos de bank voor de oplossing Comarch Loan Origination. 

De oplossing

Comarch Loan Origination ondersteunt alle belangrijke functies in verband met het proces van credit management, zoals leningssimulatie, verificatietoepassingen, de besluitvorming en de uitbetaling van fondsen. De oplossing behandelt ook de after-sales processen zoals bijlagen, monitoring en zachte incassoprocedures. Dankzij deze complete oplossing is Comarch ING België’s one-stop-shop partner voor de integratie van het hele bedrijfsproces.

Lees meer

Comarch Loan Origination onderscheidt zich van andere oplossingen op de markt vanwege haar hoge mate van flexibiliteit en de mogelijkheid om de werkelijke behoeften van de vragende instelling te definiëren en elk bedrijfsproces te modelleren dankzij een eigen BPM-hulpmiddel dat aan de feitelijke behoeften voldoet. De belangrijkste kenmerken van het Loan Origination-platform zijn: end-to-end ondersteuning en kostenreductie, een breed scala aan zakelijke aanpassingen en het volledige beheer van de leningsdocumentatie. Het platform is in staat om een flexibele kredietrisico-omgeving te creëren en te ondersteunen voor adviseurs, operations, beleidsmakers en alle andere partijen die betrokken zijn bij het kredietproces, en dit in alle marktsegmenten: detailhandel, KMOs en zakelijke kredietverlening. Binnen al deze doelgroepen helpt Comarch's oplossing financiële instellingen het klantvertrouwen op te bouwen, waardevolle producten en diensten te leveren, en comfortabele gebruikerservaringen creëren.


"Comarch is er trots op ING België bij te staan in het lange en moeilijke proces om een efficiënt credit management model te implementeren, met behulp van kennis en best practices opgedaan dankzij jarenlange ervaring. Het zeer persoonlijke en uiterst digitale ING België en Comarch - de wereldwijde power house gespecialiseerd in het ontwerp, de implementatie en de integratie van state-of-the-art ICT-oplossingen en diensten, zijn een perfecte fit",
 benadrukt Wojciech Pawlus, Comarch. "Het project is de volgende stap in de dynamische groei van Comarch in de Benelux, waar het bedrijf haar strategische belangen op richt en de Banking & Insurance klanten verwerft via haar kantoren in Brussel en Luxemburg."ING België SA/NV
bedient haar bancaire klanten met een breed scala aan financiële producten, via het distributiekanaal van hun keuze. ING België SA/NV telt 8.623 voltijdse werknemers* en is de dochtermaatschappij van ING Bank N.V., dat 33 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten bedient in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Australië.

* Eind december 2014

Comarch, opgericht in 1993, is één van de meest toonaangevende softwarehuizen in Europa met meer dan 5030 werknemers wereldwijd. Comarch richt zich op innovatie, met grootschalige R & D-uitgaven en hoog gekwalificeerde IT-technici die rechtstreeks betrokken zijn bij R & D in heel Europa. Comarch’s Financial Services Unit is gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en integreren van oplossingen en diensten voor banken, verzekeraars, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en beleggingsfondsen, makelaarskantoren, en andere financiële instellingen. Onze expertise en flexibiliteit hebben wereldwijd erkenning verworven met een aanzienlijke portefeuille van klanten van grote financiële groepen.

 

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.