Implementatie van het Comarch EDI-platform voor Bolsius

Bedrijfsprofiel Bolsius

Bolsius is gespecialiseerd in de productie van kaarsen in alle soorten en maten. Dankzij zijn rijke geschiedenis groeide het bedrijf uit tot de grootste kaarsenfabrikant van Europa. Sinds het prille begin in 1870 focust Bolsius op specialisatie, kwaliteit en een gestage ontwikkeling van het productassortiment, waardoor het bedrijf altijd kon tegemoetkomen aan de huidige markttrends. Nu exporteert het familiebedrijf kaarsen naar meer dan 50 landen over de hele wereld en heeft het meer dan 1.000 werknemers.

Door de steeds groeiende bedrijfsactiviteiten worstelde Bolsius met het verwerken van het enorme aantal papieren documenten.

Tot 2011 verliepen de bestel- en leveringsprocessen bij Bolsius via de traditionele kanalen (e-mail, fax en papier). Om de transparantie van de interne processen te vergroten en de samenwerking met leveranciers te optimaliseren, zocht het bedrijf naar een centraal beheer voor alle organisatorische processen.

Bolsius

Uitdagingen

Centraal beheer van de EDI-oplossing voor vele landen waar Bolsius actief is
Creëren van een groot aantal EDI-mappings
Instaan voor de wettelijke conformiteit van de documenten afhankelijk van de locatie waar de business partners van Bolsius zijn gevestigd

Voordelen

Minder manueel werk
Lagere administratieve kosten
Snellere processen
Correcte naleving van alle nationale regelgeving wereldwijd
Versterkte positie van Bolsius binnen de supply chain

Projectresultaten

De EDI-oplossing van Comarch biedt Bolsius de mogelijkheid om vanuit het hoofdkantoor in Nederland centraal documenten uit te wisselen met zo'n 130 leveranciers, klanten en logistieke partners in o.a. Tsjechië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Polen, Slowakije, Zweden en Nederland.


Comarch EDI zorgt voor een vlotte uitwisseling van:
 • Facturen
 • Pakbonnen
 • Bestellingen
 • Productgegevens
 • Verzendinstructies
 • Goederenontvangstmeldinge

 • Ongeveer 70 EDI-mappings garanderen de correcte vertaling van de interne formaten van Bolsius naar die van alle partners, en vice vers
 • Soepele integratie met het SDI-overheidsplatform in Itali
 • De archivering van EDI-documenten in het Comarch EDI Archiv
 • Controle en opvolging van de uitwisseling van documenten met de Comarch EDI Tracke
 • Directe EDI-integratie met JD Edward
 • De goede samenwerking tussen de projectteams van Bolsius en Comarch maakte dit project een echt succes


Sinds januari 2021 maakt Bolsius tevens gebruik van een andere Comarch-oplossing, namelijk de Salesforce-applicatie (SFA) voor medewerkers in Polen, Duitsland en de Benelux. Het project kan op vraag van Bolsius verder worden uitgebreid naar andere regio’s.

Toelichting van Bolsius

 • "Doorheen onze jarenlange samenwerking met Comarch hebben we al met een groot aantal klanten connectie gemaakt via EDI en dit aantal groeit nog steeds. De aangename samenwerking maakt het mogelijk om het implementatieproces voor nieuwe connecties efficiënt te doorlopen. Het EDI-platform heeft er in hoge mate toe bijgedragen dat onze omvangrijke orderstroom op een veel efficiëntere wijze kan worden verwerkt. Toen wij behoefte hadden aan een snelle en - bij voorkeur - standaardoplossing voor de Italiaanse SDI-vereisten, was Comarch een logische partner. Onze positieve ervaringen met dit project hebben ook bijgedragen aan onze keuze om tevens de Comarch SFA-oplossing te implementeren. We vertrouwen er tevens op dat dit onze doeltreffendheid op het gebied van field sales verder zal vergroten.”

  Mevr. ESTHER VERKUIJLEN
  Functional Application Manager
  Bolsius International BV

  Tevreden Comarch EDI klanten

  Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

  Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.