Comarch Electronic Data Interchange

Wat is Comarch EDI?

Een dynamische en betrouwbare gegevensuitwisseling tussen u en uw businesspartners wordt mogelijk gemaakt door Comarch’s cloud-based B2B EDI platform. Door uw systemen te integreren met Comarch EDI, kunnen documenten, zoals een order, factuur, pakbon etc. met gestructureerde data, geautomatiseerd worden verstuurd naar uw businesspartners. Dit product is specifiek ontworpen om de efficiëntie van uw bedrijf aanzienlijk te verbeteren, en is daarom volledig in overeenstemming met de laatste wereldwijde normen en voorschriften.

Met dit uiterst praktische IT-platform kunt u tientallen soorten elektronische berichten verzenden en ontvangen in vele verschillende formaten. Comarch EDI kan eenvoudig worden geïntegreerd met uw interne IT-systemen (bv.: ERP, WMS) of kan online worden toegepast. Welke optie u ook kiest, deze tool vergemakkelijkt de volledige Supply Chain− van het plaatsen van een order tot de verzending en de daadwerkelijke betaling.

Wat zijn de voordelen van Comarch EDI?

*Uit ons klantenonderzoek van 2019 blijkt dat:

 • De Comarch data exchange oplossingen volgen de GS1-standaarden. Op de lokale markt is Comarch Benelux lid van het GS1 Belux-netwerk en is Comarch officieel GS1-partner.

  Meer info

  Waarom Comarch EDI?

  Industrie expertise & ervaring
  Jaarlijks worden er zo’n 650 miljoen documenten uitgewisseld via het Comarch EDI Netwerk tussen meer dan 130.000 grote en kleine bedrijven verspreid over 45 landen. Dit wordt o.a. mogelijk gemaakt doordat Comarch EDI interoperabiliteit biedt met andere EDI-netwerken wereldwijd. Comarch heeft industrie-specifieke ervaring met o.a. retail, consumer goods, automotive, airline, DIY en constructiebedrijven. We hebben bij voorbeeld alleen al in Europa integraties met 540 retailers.
  End-to-end benadering
  Comarch EDI biedt u een end-to-end benadering (IT & services) voor zowel supply chain-processen als voor Big Data-analyses. Door middel van automatisatie en optimale beheersing van de processen staat Comarch EDI garant voor een maximale verlaging van de operationele kosten. Uit een onderzoek van Comarch uit 2019 blijkt dat document management kosten dalen met maar liefst 83% en dat de hoeveelheid administratieve werkzaamheden daalt met 60%. Om het volledige onderzoek te lezen klik hier.

  Met onze steun kan uw bedrijf, zelfs met honderden of duizenden business partners, de B2B-samenwerkingstrategie snel en volledig herzien, de kwaliteit van de gegevens in uw systemen op punt zetten en hierdoor de relaties met (internationale) business partners aanzienlijk verbeteren. Deze optimalisatieslag betekent voor uw bedrijf een snelle en hoge ROI op de geplande investeringen.
  High quality managed services
  1.       ONBOARDING – Volledige ontzorging bij het aansluiten van uw business partners volgens een wederzijds overeengekomen schema (inclusief campagnes, webinars en nieuwsbrieven).

  2.       SERVICE DESK – Uw bedrijf zal praktische ondersteuning ontvangen van Comarch’s meertalige, ervaren klantendienst die de hoogste kwaliteitsnormen naleeft.

  3.       PROJECTMANAGEMENT – Uw project zal worden begeleid door ervaren managers. Zij houden toezicht op elke fase van het implementatieproces – de initiatie, de voorbereiding, de uitvoering en de finalisatie – en zorgen dat de configuratie voldoet aan de behoeften van uw bedrijf.
  Comarch biedt ondersteuning
  Ons team biedt ondersteuning bij mapping, onboarding en bij het opzetten van de communicatiekanalen. Tevens worden de mappings door het team gedocumenteerd, wij hanteren geen blackbox approach. Onze servicedesk medewerkers helpen je graag in maar liefst 10 verschillende talen. Ook als je in een andere tijdzone bent, staan we voor u klaar. Tevens is Comarch wereldwijd aanwezig dus is er altijd een lokale contactpersoon in de buurt, ook voor internationale projecten.

  Key features van Comarch EDI

  1 Cloud-based platform

  Om uw gebruikerservaring en bedrijfsefficiëntie te optimaliseren hebben we ervoor gekozen om Comarch EDI een cloud-based platform te maken. Het platform biedt complete oplossingen voor analyse, monitoring, archivering en master data synchronisatie (GDSN). Tevens kunt u erop rekenen dat Comarch EDI snel en eenvoudig in uw bedrijf kan worden geïmplementeerd, dankzij zijn cloud-based technologie. De efficiëntieslag die u bereikt met Comarch EDI zal zich gegarandeerd vertalen in een verlaging van de operationele kosten.


  2 Partner voor zowel groot als klein

  Om uw bedrijf zo goed mogelijk te ondersteunen met EDI, ongeacht de omvang of technologische maturiteit van uw systemen, biedt Comarch twee types van EDI-implementatie.

  Comarch WEB-EDI - een intuïtieve webapplicatie die een snelle en betrouwbare gegevensuitwisseling met de kleinere zakelijke partners mogelijk maakt. Enkele van de functionaliteiten zijn onder meer rechtstreekse toegang tot de digitale versie van een document, PO flip, preview van de status van documenten, conversie naar verschillende formaten en meer.

  Comarch EDI INTEGRATIE − De eenvoudige integratie met de interne systemen van uw bedrijf (bv.: ERP, WMS) vormt een automatische digitale communicatiemethode gesteund op een breed scala aan communicatieprotocollen (bv.: AS2, FTP/VPN, SFTP, WebService en OFTP). Dit robuuste platform kan zonder problemen tientallen miljoenen documenten per jaar verwerken. Daarnaast maken we alle mappings en complexe routings die nodig zijn om alle businesspartners te onboarden.

  3 Comarch EDI maakt het uitwisselen van document nog eenvoudiger voor uw bedrijf

  Het Comarch team biedt tevens als optie ondersteuning voor het operationele luik van uw EDI-Project. Comarch EDI heeft in het systeem een aantal specifieke validatieregels gedefinieerd die het aantal onjuiste e-documenten tot een minimum beperken. Dit proces controleert automatisch of de gegevens van uw zakenpartners overeenkomen met uw masterdata. Pas als het document is goedgekeurd, wordt het geüpload naar uw systeem.

  Om communicatie tussen u en uw business partners nog gemakkelijker te maken, is Comarch EDI specifiek ontworpen om documenten te converteren naar het formaat die uw business partner gebruikt en omgekeerd, ook wel mapping genoemd. Comarch EDI kan documenten converteren naar alle mogelijk bestandsformaten die uw business partners gebruiken. Ook hier bieden wij u ondersteuning bij het opstellen van documentspecificaties.

  Bovendien, kan de functie ‘Dataverrijking’ u helpen wanneer uw business partner niet alle informatie kan verstrekken die nodig is voor volledige documentintegratie. Deze feature zal automatisch de lege plekken invullen of de gegevens in een bepaald bestand omzetten. Het is bijvoorbeeld mogelijk de productdata te verrijken met behulp van uw masterdata management systeem, neem voor meer informatie hierover eens een kijkje op de Master Data Management Pagina.

  4 Volg de processen in uw EDI oplossing: Tracking en Rapportering

  Om realtime inzicht te hebben in de prestaties van uw EDI-processen biedt Comarch EDI de mogelijkheid om gebruik te maken van het real-time monitoringportaal.  Het portaal is o.a. uitgerust met een trackingfunctie – een ergonomisch ontworpen webapplicatie die een volledig overzicht biedt van de huidige statussen van verwerkte documenten (documentstromen, partnerconfiguraties, SLA’s, foutmeldingen). Hiermee kun u snel reageren op incidenten met ongeldige of verloren documenten.

  Daarnaast kunt u gebruiksklare rapporten op basis van real-time data opvragen in het portaal. Bijvoorbeeld een rapport waarin een vergelijking wordt gemaakt van het aantal bestelde producten met het aantal producten dat op een factuur staat of met de EAN-codes.

  White Paper

   Geniet net zoals deze bedrijven van de voordelen van Comarch EDI!

   “We communiceren dagelijks met vele leveranciers en sturen honderden orders uit. (...) Er is geen ruimte voor fouten of misverstanden. Comarch EDI maakt het mogelijk om snel beslissingen te nemen en gepast te reageren in een voortdurend veranderende bedrijfsomgeving.

   “Comarch EDI heeft onze verwachtingen volledig ingelost en heeft, zoals gepland, onze logistieke processen veel efficiënter gemaakt. (…) De Comarch EDI-oplossingen werden op professionele wijze volledig afgestemd op onze individuele functionele – zakelijke en technische – behoeften.”

   “De implementatie van elektronische documentuitwisseling met onze logistieke operatoren heeft onze activiteiten aanzienlijk verbeterd dankzij key data, de vermindering van de handmatig uitgevoerde taken, de verhoging van de nauwkeurigheid van bestellingen en de verminderde tijd die nodig is om documenten op te stellen en over te dragen.”

   Comarch e-Invoicing Newsletter

   Bent u geïnteresseerd in het elektronisch uitwisselen van documenten?

   Wilt u op de hoogte blijven van de internationale wettelijke vereisten op het gebied van e-facturatie? We informeren u graag!

   Ik schrijf mij in

   Comarch e-Invoicing Newsletter

   Veelgestelde vragen over EDI

   Geïnteresseerd in andere producten voor uw gegevensbeheer?

   Bekijk dan zeker:

   Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

   Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.