Online Distribution

Wat is Comarch Online Distribution?

Comarch Online Distribution ondersteunt alle fabrikanten door te zorgen voor de kortste time-to-market. Het komt vaak voor dat een fabrikant geen toegang heeft tot waardevolle informatie die de groothandels en distributeurs waarmee hij samenwerkt hebben verzameld. Dat heeft vooral te maken met bepaalde technologische beperkingen − een bedrijf heeft namelijk geavanceerde IT-tools nodig om de gegevens van haar partners efficiënt te kunnen verwerken en analyseren.

Daarom ontwikkelden wij Comarch Online Distribution − een modern rapportering- en communicatieplatform voor een efficiënt beheer van het volledige distributienetwerk. Het helpt fabrikanten bij het maken van zakelijke beslissingen op basis van het daadwerkelijke marktgedrag en creëert automatisch gedetailleerde voorraad- en verkooprapporten op basis van data uit de verkoopsystemen van uw distributeurs. Alle informatie wordt in de vorm van elektronische berichten naar de centrale database gestuurd, waar het in kaart wordt gebracht, wordt geharmoniseerd en wordt geverifieerd door gecertificeerde Comarch-consultants voor het best mogelijke resultaat.

Dankzij de integratie van ons systeem met de ERP-oplossingen van uw partners heeft u onmiddellijk toegang tot een uitgebreide database die in realtime wordt bijgewerkt. Het resultaat? U heeft altijd voldoende bedrijfsrelevante informatie ter beschikking en heeft dus veel meer kans om een echt concurrentievoordeel te behalen.

Wat zijn de voordelen?

Functionaliteiten

DATA QUALITY MANAGEMENT
Ons hoofddoel is zorgen dat al uw gegevens die door Comarch Online Distribution worden verwerkt, conform zijn met de informatie in de verkoopsystemen van distributeurs. De data die bij uw zakenpartners worden verzameld, worden te allen tijde automatisch vergeleken met hun papieren equivalenten om de kwaliteit ervan te garanderen.

Het doel van deze verificatie is om de integriteit van de verzamelde data te controleren en zowel de betalers als de leveringsplaatsen te identificeren (op basis van externe bronnen, zoals een postcodedatabase).
DATA MAPPING EN DEDUPLICATIE
Comarch Online Distribution biedt u technologisch geavanceerde functionaliteiten, zodat u de volledige controle heeft over de gegevensbeheerprocessen.

Met data mapping kunnen uw gegevens gekoppeld worden met patronen op basis van de verkoopinformatie van uw zakenpartners − groothandels, retailers en distributeurs. Dankzij deze functionaliteit kunt u snel informatiediscrepanties oplossen om de beste kwaliteit van de gegevens te garanderen. Hierdoor kunt u een hechtere vertrouwensrelatie opbouwen met al uw partners. Daarnaast bieden we u ook datadeduplicatie aan, m.a.w. het elimineren van alle herhaalde records in de database.

Het eindresultaat? U heeft toegang tot een centrale database van producten en verkooppunten die quasi in realtime wordt bijgewerkt.
DAGELIJKSE RAPPORTERING VAN VERKOOP- EN INVENTARISATIEDATA
Alle gegevens die bij distributeurs/retailers worden verzameld, verwerkt, aangevuld en samengevoegd en vervolgens gerapporteerd aan de fabrikant. De volgende rapporteringsmethodes worden aangeboden:
  • Databasereplicatie
  • Integratie met het business datawarehouse van een fabrikant
  • Comarch Rapporteringsmodule
CATEGORIE-RAPPORTERING
Verzamel, analyseer en vergelijk uw verkoopresultaten aan de hand van een van de geselecteerde categorieën:
  • Rapportering op basis van de door de fabrikant geselecteerde categorieën − gedetailleerde analyses van het marktaandeel binnen een gekozen bereik.
  • Rapportering zonder vermelding van een productnaam of het merk van de concurrentie − ontdek welke bedrijfsonderdelen u moet verbeteren om betere resultaten te bereiken.
  • Totale rapportering − vergelijking van uw verkoopresultaten met de marktprestaties van uw concurrenten.
INTEGRATIE MET ANDERE COMARCH-SYSTEMEN
Comarch Online Distribution kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere systemen. De vereenvoudigde informatiestroom stelt elke gebruiker in staat om de voltooiing van KPI's te controleren (bv. target sell-out, target sell-in):
  • Comarch Mobile Sales Force − een robuuste applicatie voor verkopers. Deze applicatie garandeert betere bedrijfsresultaten dankzij een directe toegang tot klantgegevens, de samenwerkingshistoriek, specifieke aanbiedingen, bestellingen en vorderingen.
  • Comarch Reporting Module is speciaal ontworpen voor sales- en marketingmanagers en hun partners. Deze module maakt een uitgebreide communicatie en rapportering over verkoopprocessen mogelijk, alsook de automatisering ervan. U kan rekenen op directe toegang tot actuele verkoop- en voorraadrapporten en informatie over het behalen van target sell-outs & target sell-ins.
  • Comarch Trade Promotion Management is een geavanceerde toepassing voor het beheer van de promotiecampagnes van uw bedrijf. Met deze tool kunt u de efficiëntie van alle commerciële activiteiten meten, uw marketingstrategieën analyseren en historische gegevens gebruiken om nieuwe methoden te ontwikkelen en zo de verkoop te verhogen.

Combineer Comarch Online Distribution met de kracht van EDI

Dankzij de integratie van Comarch Online Distribution met ons moderne EDI-platform bent u zeker van een aanzienlijke verbeterde kwaliteit van de bij uw zakenpartners verzamelde gegevens en van geoptimaliseerde supply chain-processen.

Onze EDI- en Online Distribution-platformen bieden fabrikanten de mogelijkheid om betere resultaten te behalen op alle verkoopkanalen, betere relaties op te bouwen met de retailers, distributeurs en groothandels waarmee zij samenwerken en hun bedrijfsstrategieën te verbeteren om effectief in te spelen op de marktbehoeften.

Power of EDI

Geniet net zoals deze bedrijven van de voordelen van Comarch EDI!

“We besloten om een IT-oplossing te implementeren met informatie over de wederverkoop van distributeurs naar retail en de huidige magazijnvoorraad. We baseerden onze keuze op een grondige behoefteanalyse en op alle technische mogelijkheden die de markt te bieden heeft”

“Dankzij deze oplossing kunnen we verkoopvertegenwoordigers van de magazijnen “isoleren”, waardoor zij onze klanten een breder scala aan distributeurs, producten en een beter voorstel kunnen bieden.”

“Onze keuze voor deze Comarch-oplossing is niet alleen gebaseerd op de kwaliteit van de verkoop- en inventarisatiedata die zij leveren. We waren namelijk ook op zoek naar een betrouwbare partner; een bedrijf dat niet alleen over de nodige kennis, maar ook over een ruime ervaring beschikt. Comarch had alles wat we zoeken.”

Veelgestelde vragen over Online Distributie

Geïnteresseerd in andere producten voor uw gegevensbeheer?

Bekijk dan zeker:

Wenst u meer informatie? Heeft u raad nodig bij het kiezen van een product?

Omschrijf uw behoeften en we bieden u een oplossing op maat.